Kleber Krisalp HP3 в Диана се е разпродал супер бързо и не се знае кога ще зареждат от него.. Предлагат ми близнака му BFGoodrich. С 6 лв по-скъпо идва на гума, но ме убеждават, че само надписа е различен. Чудя се дали да поръчам от сайт Kleber-а и да дойдат с 40-50 лв по-скъпо с доставката, или да взема BFGoodrich-a от Диана на място ?! Много се бях навил за Клебер, де'ба.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Препоръка за ЗИМНИ гуми
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеKleber Krisalp HP3 в Диана се е разпродал супер бързо и не се знае кога ще зареждат от него.. Предлагат ми близнака му BFGoodrich. С 6 лв по-скъпо идва на гума, но ме убеждават, че само надписа е различен. Чудя се дали да поръчам от сайт Kleber-а и да дойдат с 40-50 лв по-скъпо с доставката, или да взема BFGoodrich-a от Диана на място ?! Много се бях навил за Клебер, де'ба.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеKleber Krisalp HP3 в Диана се е разпродал супер бързо и не се знае кога ще зареждат от него.. Предлагат ми близнака му BFGoodrich. С 6 лв по-скъпо идва на гума, но ме убеждават, че само надписа е различен. Чудя се дали да поръчам от сайт Kleber-а и да дойдат с 40-50 лв по-скъпо с доставката, или да взема BFGoodrich-a от Диана на място ?! Много се бях навил за Клебер, де'ба.
Тука май е по-евтино от дианата - https://bg.avtogumi.bg/
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеВиж и в другите сайтове и магазини.
Тука май е по-евтино от дианата - https://bg.avtogumi.bg/
Клебер в Автогуми е 180, а Гуудрича 186 + 20 лв за доставката.
Ако взема Клебер от Автогуми ще платя 4*180+20 =740.
Ако взема Гуудрич-а от Дианата ще ми дойде 4*175=700 лв. Дали си струва тези 40 лв да ги спестя за "една и съща гума с различна марка" или да си взема Клеберчето с 40 лв отгоре ?!Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Не мога да дам мнение за BF-а, но все пак са гуми от един клас с Клебера.
Аз заложих ( за колата на жена ми) на Ханкуук - доста позитивни мнения и суперлативи чух за тях.
Ако държиш на Клебера, провери и в Медина мед - мисля, че цените им са идентични с Диана, а на място правят допълнителни отстъпки.
Относно avtogumi.bg, този сезон цените им определено не са по-ниски от тези на големите търговци, поради което не си поръчах от тях гуми.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеНе не си струва.Взимай BF гудрича, собственост са на един концерн и се правят в един завод доколкото помня в Испания.
На практика "оригинала" трябва да BF Гудрич-а, тъй като компанията майка е самата тя.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщениеКлебер-а в Дианата ми идваха на 169 лв с "отстъпката".. БФГуудрича ми идват на 175.
Клебер в Автогуми е 180, а Гуудрича 186 + 20 лв за доставката.
Преди 1-2 години беше по-евтино в автогуми.
Сори ако съм подвел някого.
Comment
-
Интересното е, че Клебер е с по-ниска цена, а седи по-нагоре в класацията от Гуудрича ( ако не бъркам?!) , а е една и съща гума.
Преди година проучвах за мен си и видях, че имат две абсолютно еднакви гуми.Като се разтърсих по интернет и прочетох, че още през 1985 година собственикът на BF Гудрич са купили компанията произвеждаща Клебер и ми стана ясно защо "шарката" им е една и съща ...
А това проучване го правих защото си търсех всесезонни и Гудрича ми харесаха и като тестове и като грайфер.
Всесезонните на Клебер/Гудрич миналата зима бяха мисля 7/8-ми в класацията зимни + всесезонни, тоест общата класация на зимни + всесезонни.
А гледах за всесезонни, защото като изчислих излезе че 97% от километрите ги изминавам на суха настилка/асфалт, около 2.5% са на мокро и около 0.5% са на сняг/киша.
Та особен смисъл не видях да си купувам чисто зимни гуми, при положение че огромната част километри са изминати на суха настилка и при зимни гуми се увеличава на практика % вероятност да стане ПТП поради влошеното представяне на зимната гума на сухо ...Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеНе не си струва.Взимай BF гудрича, собственост са на един концерн и се правят в един завод доколкото помня в Испания.
На практика "оригинала" трябва да BF Гудрич-а, тъй като компанията майка е самата тя.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Comment
-
Да споделя и аз какво взех, все пак отворих темата. Размерът е 225/50R17 98 XL.
Спрях се на Fulda Kristall Control HP2 в крайна сметка, че излязоха малко непредвидени разходи този месец. А и не съм имал проблем с летните Fulda SportControl 2.
Първоначално пуснах запитване по имейл до Diana, тъй като имам вариант да ги взема от там на 185 лв. бройката. Исках да са на не повече от 6 месеца и да са произведени в Германия. Отговориха ми, че това е страната на произход, но не могат да гарантират ДОТ-а, защото не го пазели в системата. Гумите ги били поръчвали през 2018...
След този уклончив отговор реших да не се разправям на дребно, а да си взема от бг автогуми, където ми върнаха точна информация за ДОТ, когато купувах летните. Пуснах поръчката (направи ми впечатление, че наличните им в БГ съвпадат като бройка с тези в Диана) и една кака ми звънна на следващата вечер (петък) да ми потвърди страната на произход и че гумите били 2018 година. Като я попитах коя седмица, 14 прозвуча малко насила (април, което прави 7 месеца).
Реших да рискувам и отказах поръчката, тъй като видях, че са докарали 4 в Диана на Цариградско (предния ден ги нямаше изобщо в София, бяха по други градове).
Вчера (събота) отидох в Диана, купих 4 гуми и на рампата ми предадоха гуми от Германия, ДОТ 1418. Оказах се прав, че бг автогуми работят с Диана, поне за този размер и марка гуми. Спестих 80 лв., което не е кой знае какво, но пак са пари.
Ще гледам да дам отзиви от гумите, ако успея да ги покарам на сняг. Засега на сухо са залепени. Напомпах ги на 2.5 + 0.2 за зимни, както е в книжката и колата се усеща добре (субективно мнение).
Поздрави!Last edited by a.parushev; d.m.y г., 09:54.Alfa Romeo 159sw 2.0JTDm 200 к.с. - Окт'10
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеАз май се прецаках с тези:
https://diana-ltd.com/tire?7476(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
Comment